بامیه یکی از شیرینیهای ایرانی است. از مواد اولیه آن آرد، تخم مرغ و شکر است.
آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.
هنگامی که تمام شکر حل شد زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید.
پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید.
توجه داشته باشید که زمان اضافه کردن بامیه به شربت، شربت باید ولرم باشد.
برای شروع آب و کره را در یک قابلمه تفلون و یا لعابی قرار دهید و آن را روی حرارت گاز بگذارید.
سپس شکر را اضافه کرده و اجازه دهید تا مخلوط بجوشد.
بعد جوشیدن ماده داخل قابلمه، همه آرد و نمک را داخل قابلمه ریخته و به سرعت با یک قاشق چوبی آن را هم بزنید.
در ادامه و هنگامی که مخلوط به صورت خمیر در آمد و جمع شد، 2 قاشق از شربت را به مخلوط اضافه کرده و مجددا مخلوط را هم میزنیم.
این کار را به مدت 10 دقیقه ادامه دهید تا خمیر پخته و کاملا خود را بگیرد و در وسط ظرف جمع شود.
البته توجه داشته باشید که لطافت و نرمی خود را از دست ندهد.
حالا وقت آن رسیده است که طرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خمیر خنک شود.
هنگامی که خمیر سرد شد، تخم مرغها یکی یکی اضافه کنید و با همزن برقی، هم بزنید تا به خورد خمیر برود.
هنگام اضافه کردن تخم مرغ دوم، 1/4 قاشق چایخوری وانیل به خمیر اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنید.
خمیر در این مرحله نه سفت است و نه خیلی نرم!
حالا خمیر را درون قیفی که سر آن یک ماسوره ستارهای است، بریزید.
حالا یک ماهیتابه با دیواره بلند (اگر ندارید یک قابلمه) را با روغن پر کرده و هنگامیکه روغن داغ شد، بامیهها را از قیف به درون روغن بیندازید.
اندازه مورد نیاز خود را برای بامیه انتخاب کنید و به کمک قیچی سر آن را ببرید.
بامیهها را به صورت یکدست سرخ کنید و دائما آن را زیر و رو کنید.
هنگامی که بامیهها تغییر رنگ دادن و طلایی رنگ شدند آنها را از روغن خارج کنید.
سپس بامیههای سرخ شده را در شربتی که از قبل تهیه کرده و ولرم است قرار دهید.
در آخر بامیهها باید حدود 1 تا 2 دقیقه درون شربت باقی بماند و سپس آن را خارج کنید.
بامیه را درون صافی و یا سبد قرار دهید تا شهد اضافی آن خارج شود.
میتوانید روی بامیه را با مغز پسته و یا بادام تزیین کنید.
حالا بامیه شما آماده است نوش جان!
درباره این سایت